Şi sub Tâmpa, cimentul cade. Mulţumiri Căncescului!

  Îmi amintesc şi acum faptul că în 2009, în plină campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale, Bastionul Postăvarilor era pe post de suport pentru chipul lui Crin Antonescu, de atunci devenit partener demagog la cataramă al lui Victor Ponta.

  După doi ani şi ceva de atunci, în mai 2011, Aristotel de la Judeţ a inaugurat cu mare tam-tam redeschiderea Bastionului Ţesătorilor pentru public, şi, odată cu aceasta finalizarea lucrărilor de reabilitare a zidurilor Cetăţii Vechi a Braşovului.
  Nimic rău în asta, doar că întreaga reabilitare a fost făcută de nişte mari experţi, care au considerat de cuviinţă să folosească materiale de actualitate pe nişte ziduri şi construcţii edificate cu secole în urma, pe când acestea nici nu se inventaseră. Cel mai elocvent exemplu este cimentul, utilizat din plin în toate locurile unde ar trebui să fie vizibilă istoria Braşovului, şi nu ,,măiestria" tampită a unora care se consideră restauratori.
  Dar, cum mândria şi prostia se plătesc, de ceva ani, au apărut rezultatele mirificei reabilitari a obiectivelor medievale de După Ziduri (mucegai, ciment excesiv care se dărăpănează, etc).




 Pe aleea de sub Tâmpa am observat că apare aceeaşi problemă, şi culmea ironiei, tocmai la recent inauguratul Bastion al Postăvarilor. Povestea e, în mare, cam aceeaşi- ciment scorojit, plătit cu bani mulţi, ani de aşteptare, şi ani de rambursare a creditelor contractate de Consiliul Judeţean pentru reabilitarea în cauză.

PS. Aştept cu nerăbdare să cadă şi geamul termopan montat cu nesimţire şi ciment căzut pe dinlături la Poarta Ecaterinei. Nu de alta, dar e un monument pe care îl ador, şi mă nemulţumeşte să îl văd pocit. 
PS2. Cu aceeaşi nerăbdare aştept să cadă şi Aristotel de pe scaunul de Preşedinte CJ Braşov, primăvara viitoare.




  
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce îmi vine să sparg televizorul când îl văd pe Berceanu

Itinerariul unei duminici de octombrie